κατάλογος

Για μία ακόμη φορά τα γεγονότα στη Νίκαια της Γαλλίας έρχονται να μας υπενθυμίσουν  το αδυσώπητο πρόσωπο της τρομοκρατίας. Μέσα στο φαινομενικά ειρηνικό δυτικό κόσμο, οι καταστάσεις αυτές που προκύπτουν δημιουργούν ένα κλίμα τρόμου και αστάθειας. Η ρευστότητα των πάντων μοιάζει να είναι σχετική, με μοναδικό παράγοντα της “έκρηξης” τέτοιων γεγονότων  τις παρωχημένες συνειδήσεις (α)νθρώπων.

                Σαν ένας παίκτης στον τροχό της τύχης, με άγνωστο το πότε και το που, ο κάθε άνθρωπος καλείται  να συνεχίσει να ζει την καθημερινότητά του, δίχως επίγνωση για το πότε και το αν αυτή θα ανατραπεί. Το κλίμα καχυποψίας ξεχύνεται παντού πλέον, κάτι που έχει λογική βάση από τη στιγμή που ακόμη και ένα δευτερόλεπτο μπορεί να αλλάξει τα πάντα, μία στιγμή ευτυχίας μπορεί να γίνει μία σκηνή θανάτου.

                Ο τρόμος και συνεπώς η τρομοκρατία δεν είναι μέσο υπεράσπισης προσωπικών συνειδήσεων  και στόχων, τουναντίον συνιστά την καταπάτηση και την ισόβια φυλάκιση της ελευθερίας καθαυτής. Μία τέτοιου τύπου καταπάτηση της ελευθερίας  δεν συνεπάγεται μονάχα με την άρνηση της διαφορετικότητας αλλά και με την στέρηση του να ζεις. Πια το δικαίωμα του να ζεις γίνεται μαριονέτα διεφθαρμένων φύσεων και τα υποσκάπτοντα σχέδια αυτών έχουν λάβει τη μορφή ψυχολογικού ελέγχου σε παγκόσμια διάσταση . Έως ότου να ανατραπεί αυτό, τα πάντα και όλοι θα βρίσκονται στο έλεος του αγνώστου που φέρει ο τρόμος…

Advertisements