χρονος

                 Κάθε στιγμή τα δεύτερα περνάνε και ο χρόνος συνεχίζει να κυλά με αντίστροφη φορά. Τα πάντα μοιάζουν να πηγαίνουν μπροστά όμως στην πραγματικότητα φεύγουν πίσω.

                Κάθε μας σκέψη, κάθε μας όνειρο συνοδεύεται από φράσεις του τύπου «άφησέ το γι αύριο», «δεν ξέρω », «θα το σκεφτώ ». Η αναβολή έχει γίνει πια σύνηθες φαινόμενο, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ζούμε στο σήμερα όπου δεν υπάρχει χρόνος για ζωή, δεν υπάρχει χρόνος για όνειρα, δεν υπάρχει χρόνος για το τώρα! Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο που κάθε του πτυχή συνοδεύεται από «πρέπει ». Τα πάντα πλέον είναι τοποθετημένα σε κουτιά και τίποτα δεν πρέπει να ξεφεύγει έξω από αυτά. Το αποτέλεσμα βέβαια μίας ζωής που βασίζεται στα τετραγωνισμένα πρέπει  δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά παρά στην στέρηση εν τέλει της προσωπική ελευθερίας· μίας ελευθερίας που εμείς οι ίδιοι της παραδώσαμε αμαχητί.

                Κάθε μέρα που περνά άσκοπα μας απομακρύνει ολοένα και περισσότερο από αυτά που θέλουμε πραγματικά. Καταλήγουμε να κυνηγάμε μία ζωή και χάνουμε την στιγμή, την ουσία του να ζεις. Τα πάντα μας προσπερνάνε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και μείς μένουμε να τα κοιτάμε καθώς απομακρύνονται.

                Ο χρόνος δεν είναι άπειρος και δυστυχώς μετρά αντίστροφα. Όποιος δεν αδράξει τη στιγμή θα βρεθεί στην πορεία με απωθημένα που θα είναι πολύ αργά για να ξεπεραστούν.

                Τα δευτερόλεπτα, οι ώρες οι μήνες τρέχουν…..Μόνο οι στιγμές μπορούν έστω και παροδικά να τον σταματήσουν μέχρι να ξεκινήσει και πάλι να συνεχίσει να τρέχει…

Advertisements